logo-print
T (0186) 61 55 00

Nieuws

12 December 2017

Dordrecht Essenhof

Twee grafvelden op de begraafplaats Essenhof, die dateren uit 1829, zijn tot 2009 in gebruik geweest. Door te hoge grondwaterstanden konden er geen nieuwe graven meer worden uitgegeven echter na een intensieve renovatie en herinrichting is dit nu weer mogelijk. 
Met de aanleg van GIDAL-Grafkelders, deels bovengronds gesitueerd, wordt verwezen naar de oude graftombes die zo kenmerkend zijn voor dit historische deel van de begraafplaats. Naast de levering van de GIDAL-Grafkelders en GIDAL-Galerijgraven werden de Galerijgraven ook door Giverbo geplaatst. Deze vorm van begraven - bekend uit de meer zuidelijke landen - is niet meer
uniek in Nederland, maar wel heel bijzonder in een dergelijke monumentale omgeving.
De natuurstenen afsluitplaten variëren in kleur door te kiezen voor verschillende bewerkingen. Bijzonder is ook dat met deze wandgraven een landschappelijke verbinding is ontstaan tussen heden en verleden. Ze zijn gesitueerd in de aarden wal die de grens markeert met het opgehoogde deel van de begraafplaats waar zich het nieuwe Kinderhof bevindt. Met nieuwe (rolstoelvriendelijke) paden is het oude gedeelte nu ontsloten en is de begraafplaats als geheel weer een groene wandelroute rijker. Wethouder Pieter Heijkoop heropende de Rijksmonumentale grafvelden op begraafplaats De Essenhof.

https://www.giverbo.nl/producten/636/begraafplaatsinrichting

Terug naar nieuws